YOU ALWAYS TO NEW IN OUR BLOG, SO REGULAR VISITS OUR BLOG & GET INFO OF EDUCATIONAL & CURRENT AFFAIRS.
પૃષ્ઠો
- હોમ
- ccc
- CCC IN VEER NARMAD SOUTH GUJARAT UNIVERSITY
- CCC IN NORTH GUJARAT HEMCHANDRACHAY UNIVERSITY
- CCC IN MS UNIVERSITY
- CCC IN IITRM UNIVERSITY
- CCC IN GFS UNIVERSITY
- CCC IN SAURASHTRA UNIVERSITY
- CCC IN GUJARAT UNIVERSITY
- ONLY CCC EXAM MATERIALS
- DAILY CURRENT AFFAIRS 2016
- શૈક્ષણિક સોફ્ટવેર
- વિવિધ પ્રોજેક્ટો
- શૈક્ષણિક સ્લાઈડો
- PATRAKO
- TALIM MODYUL
- HTAT MATERIALS
- PRAGNA SONGS MP3
- TET / TAT MATERIALS
- GYAN PARAB
- USE FUL WEBSITE
- GUJARAT MULAKI SEVA
- GUJARAT GENERAL KNOWLDGE
- LEARN COMPUTER
- SCHOOL USEFUL FILES
- MP3 PRAYERS
- BAALGEET & BAALVARTA
- POEM
- શાળા ઉપયોગી સાહિત્ય
- પરિપત્રો
- પ્રજ્ઞા મટેરિયલ્સ
Monday, February 1, 2016
IMPORTANT GK SET NO.66 FOR ALL COMPETITIVE EXAMS
1.Which line separates the Pakistan and Afghanistan?
a) Durand Line
b) Radcliffe line
c) McMohan Line
d) Marginal Line
a) Durand Line
b) Radcliffe line
c) McMohan Line
d) Marginal Line
Answer a) Durand Line..
2. _________is the border between Poland and Germany
a) Durand Line
b) Order-Neisse Line
c) McMohan Line
d) Hindenburg Line
a) Durand Line
b) Order-Neisse Line
c) McMohan Line
d) Hindenburg Line
Answer b) Order- Neisse Line.Sunitha Tomar.
3. Which line demarcating the boundary between India and Pakistan?
a) Durand Line
b) Order-Neisse Line
c) Radcliffe Line
d) Hindenburg Line
a) Durand Line
b) Order-Neisse Line
c) Radcliffe Line
d) Hindenburg Line
Answer b) Radcliffe Line.
4. Which line divides Bosnia and Herzegovina into two entities?
a) Durand Line
b) Inter-Entity Border Line
c) McMohan Line
d) Hindenburg Line
a) Durand Line
b) Inter-Entity Border Line
c) McMohan Line
d) Hindenburg Line
Answer b) Inter Entity Border Line.
5. Which line defined the boundary between North Vietnam and South Vietnam before two were united?
a) 17th Parallel
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
a) 17th Parallel
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
Answer a) 17th Parallel.
a) 17th Parallel
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
Answer d) 49th Parallel.
7. Which line is the halfway point between the Equator and the North Pole?
a) 45th Parallel
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
a) 45th Parallel
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
Answer a) 45th Parallel.
8. Which is a line of demarcation between four states in the United State?
a) Mason-Dixon Line
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
a) Mason-Dixon Line
b) 26th parallel
c) 39th Parallel
d) 49th Parallel
Answer a) Mason Dixon Line.
9. Which is the parallel of latitude which separates North Korea and South Korea?
a) Mason-Dixon Line
b) 26th parallel
c) 38th Parallel
d) 49th Parallel
a) Mason-Dixon Line
b) 26th parallel
c) 38th Parallel
d) 49th Parallel
Answer c) 38th Parallel.
10. Line of Control divides _______ between India and Pakistan.
a) Kashmir
b) Manipur
c) Jammu
d) Delhi
a) Kashmir
b) Manipur
c) Jammu
d) Delhi
Answer a) Kasmir.
Revenue Talati Model Paper No.5
This Model Paper is Created As revenue Talati Syllabus Of Hundred Marks. Each and every subject Questions Are involved In This Model Paper.
These All Model Papers Are created by team GKGrip.com. Thanks To Them for helpinhg students.
These All Model Papers Are created by team GKGrip.com. Thanks To Them for helpinhg students.
Today's Day Special : Motibhai Amin Death Anniversary
Hello Friends Here is An Important Day Today Motibhai Amin Death Anniversary details in pdf.
Charotarnu Moti
Charotarnu Moti
Subscribe to:
Posts (Atom)



